Yari-ga-take 槍ヶ岳


Yari-ga-take je pata nejvyssi japonska hora a taky jedna z nejhezcich. Loni jsme k ni kvuli tajfunu nedosli (vice o Severnich Alpach tady). Letos jsme meli vetsi stesti a pocasi nam pralo. I kdyz i na tajfun nakonec doslo. Nastesti se pevnine priblizil, az kdyz jsme byli zpatky doma a ted to vypada, ze se Japonsku vicemene vyhne. Zvazuju, ze bych mela zacit hlasit svuj pobyt na horach mistnimu meteorologickemu ustavu. Zda se, ze tajfuny pritahuju.

Jezirko u chaty Kagamidaira sanšó, Yari-ga-take je v mracich.


Zvolili jsme mene tradicni cestu z Šinhodaka onsenu
na hreben s prespanim v chate Kagamidaira sanšó a potom ze severu po hrebeni k Yari. Takze jsme od zacatku vystupu meli horu pred sebou a uzili si vyhledy na severni cast pohori.

Vrchol Yari-ga-take.


Yari-ga-take meri 3180 metru a je to velmi popularni hora. Pokud chcete v sezone vylezt na vrchol, musite si vystat frontu. Anebo pockat, jako jsme to udelali my. K chate Yari-ga-take-sanšó v 3060 metrech jsme dorazili kolem 1 hod. Jenze rada cekajicich lidi se behem odpoledne nezmensovala, spis naopak. Navic vrchol hory zmizel v mracich. Rozhodli jsme se, ze vystup nechame na druhy den. Dali jsme si vrcholove pivo, umyli se, vyndala jsem si cocky a cekali jsme na veceri. Hodinu pred veceri se mraky najednou rozestoupily a ukazala se modra obloha. Takze jsme poprosili o posunuti vecere na pozdejsi hodinu a behem chvilky vylezli na skoro prazdnou horu. Nahore jsme si vychutnali pocit vitezstvi z toho, ze se nam to konecne povedlo. Pri slezani se vrchol zase zahalil do mraku. Meli jsme docela stesti.

Vrchol byl dobyt

Yari-ga-take sanšó, pry se do ni vejde 650 lidi.

Prodlouzeny vikend byl moc povedeny. Krasne hory, slunecne pocasi, zajimava tura. Vychod slunce pred chatou s horami u nohou a snidani s vyhledem az na Fuji radime mezi jedny z nejhezcich zazitku v Japonsku. Uz se tesime na srpnovou dovolenou v Jiznich Alpach.

Vlevo na obzoru Fuji-san.

Severni cast hor.

Yari-ga-take z jihu.

Pohled na hory z Kamikoči., coz je neco jako mistni Spindleruv Mlyn.

Komentáře

  1. Krasne fotecky, jen ta spolecna i s Milosem, vypada jako fotomontaz :-) tak nevim :-)))))

    Lucka

    OdpovědětVymazat
  2. Mila se ti zda pridanej ve fotoshopu? je to bezva, ze muzeme chodit po horach spolecne, ikdyz ted naposled s nama nebyl a zrovna jsme tam potkali takovou sympatickou japonskou "vyletnici", skoda :-)
    ahoj tom

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj Luci, vzhledem k mym schopnostem prace s PH je neco takoveho dost nepravdepodobne. Ale mas pravdu, ze ta modra obloha byla jen na chvili.

    OdpovědětVymazat
  4. NsesuZbio-ne Katty Pogadadanda click
    pasekingter

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Čankonabe

Ukai - rybolov pomoci kormoranu

Inujama