Inujama


Mestecko Inujama lezi na predmesti Nagoje a je to nejvetsi mistni atrakce. Nachazi se zde nejstarsi japonsky hrad, ktery se dochoval do soucasnosti. Byl postaven zacatkem sestnacteho stoleti. Je sice pomerne maly, ale moc pekny. Navic se v podhradi zachovaly ulice s puvodnimi kupeckymi domy a rezidencemi samuraju. Spolu s nekolika svatynemi a chramy vytvareji temer dokonaly dojem stareho hradniho mesta.


Vyhled byl krasny, ale vzhledem k vysce zabradli, jen pro statecne.

Vez zevnitr.

Jako spravni chrudimaci jsme nemohli vynechat muzeum s loutkami.
Zarovnat na střed
Dalsi mistni zajimavosti je zahrada Uraku-en s nekolika cajovymi domky z nichz nejvzacnejsi se jmenuje Jo-an a je to pry jeden z nejlepsich v zemi. Zahrada je, jak uz to byva v Japonsku zvykem, moc krasna. Stylove jsme si zde vypili salek zeleneho caje a vychutnali si uklidnujici pohled na dokonale rozmistnene a zastrizene keriky a ani nam nevadilo, ze prsi.


Jo-an je nejvzacnejsi z nekolika mistnich cajovych domku.

Takhle vypada uvnitr.


Caj pouzivany pro cajovy obrad se sleha bambusovou metlickou, aby vytvoril penu, k nemu tradicni japonska sladkost nevabne chuti i konzistence, plnena pastou z cervenych fazoli.


Bambus neni na schovavanou uplne nejvhodnejsi.

Tom s obedem.



Komentáře

  1. Ten oběd na poslední fotce vypadá fakt zvláštně, co to bylo:-)? Jinak Inuyama je krásná, zahrada nemá chybu.

    OdpovědětVymazat
  2. ahoj stepane,
    byla to vlastne jenom perfektne ochucena ryze. moc dobry, ale jak by rekl milos: "zadny maso". vylet byl super, ten hrad mel kouzlo jako kdyz jdes na hrad u nas, takovy opravdovy, zadna atrapa jak je tu zvykem.
    ahoj tomas

    OdpovědětVymazat
  3. Teda paradni hrad. Neco takovyho bych chtel tady u nas. Udelal bych tam vejkendovou ninjaparty a hlavni program by byl proskakovani tech papirovejch zdi s katanou v ruce :-). Taky se mi libej ty cajovy baracky. Ze postavej domek jenom kvuli caji. Depak ty Japoncici to maj vychytany...jdu si udelat susi z hejka

    OdpovědětVymazat
  4. az dorazis, tak si budes moci dat susi z plodu mistniho "rybnicku", teda spis more. hrad je od nas kousek, asi jen hodinu a pul metrem-vlakem.

    hrad je fakt kouzelnej a hlavne puvodni, zadny takovy ty jejich betonovy zabradli, co zdalky vypada jako dreveny. tim me vzdycky znicej...

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Čankonabe

Irsko