Severni Alpy


Nejlepsi zpusob jak v Japonsku v lete utect vedru a davum lidi je zamirit do hor. Takze jsme behem dovolene vyrazili do Japonskych Alp (do jejich severni casti, ktera se spravne jmenuje Hida Sanmyaku 飛騨山脈). Pripojil se k nam jeste Tomuv byvaly kolega z Pardubic Milos, ktery ted pracuje v Cukube.

Plan Murodo, zacatek nasi cesty.

Posvatna hora Tate Yama, nase prvni japonska tritisicovka.

Cesta na Tate, dav lidi nas trochu desil, nastesti vsichni vylezli nahoru, pomodlili se a zamirili zpet k autobusovemu nadrazi, stacilo ujit par metru a uz jsme nikoho nepotkali.

Hory jsou to krasne a spousta vrcholu meri pres 3000 metru. Jsou protkany hustou siti horskych chat, takze neni potreba sestupovat do udoli. Za celou dobu jsme neslezli pod 2300 metru. Krome prvniho dne jsme nepotkavali skoro zadne lidi a ti, co jsme potkali byli velmi pratelsti, delili se s nami o jidlo a susenky a kdyz jsme se zeptali na cestu, tak nam spravne poradili (coz mimo hory neni zvykem). Bohuzel nas hrozba tajfunu vyhnala z hor o dva dny drive a nepodarilo se nam tak zdolat vsechny vrcholy, ktere byly v planu.

Druhy den,Tateyama za nami...
...dalsi tritisicovky na obzoru pred nami, to jsme jeste nevedeli, ze za dva dny, az budeme u nich, zmenime smer a zamirime pryc z hor.

Jedna z chat
A podvecerni pohodicka pred ni

Belokur nami prejmenovany na sneznou slepici.


Japonci maji hory spojene s nabozenstvim. Tate Yama je jedna ze tri nejdulezitejsich svatych hor (prvni je Fuji san). A male svatyne, chramy a budhisticke sosky najdete na rade vrcholu.



Komentáře

  1. To je nádhera a nenatáčeli náhodou Avatara v Japonsku? :-) Létající hory Pandory a další záběry cameron zřejmě obšlehl ze zdejší krásné přírody.. Iva

    OdpovědětVymazat
  2. ja jsem sice avatara nevidel, ale jsou to proste krasny hory, ne nadarmo, se jim rika, alpy. takysi tam clovek pripada trochu jako v evrope (teda kdyz si odmyslim, ze jsme potkali vsude jen same japonce). zajimave je, ze byli spis starsi. mlady lidi asi turistika netahne,
    ahoj tom

    OdpovědětVymazat
  3. První dvě fotky jsou spektakularrrrrrrrrrrrr:-). Ty ostatní jsou taky pěkné, horská chata ve večerním slunci... Paráda!

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Čankonabe

Ukai - rybolov pomoci kormoranu

Inujama