Okonomijaki


Okonomijaki je jedno z mych oblibenych japonskych jidel. Nazev znamena neco ve smyslu "opecte si co mate radi". Coz je presne to, co muzete udelat, pokud ovsem nejste v restauraci, kde to nekdo udela za vas.

Nekdy se okonomijaki popisuje jako japonska omeleta nebo pizza, coz je trochu zavadejici. Kdyz uz bych je mela k necemu prirovnat, tak nejspis k bramborakum, ale misto brambor se pouziva najemno nakrajene zeli a porek. To se spoji testickem z vajicka, mouky a vody a da se opect na tepan. No a v teto fazi pridate prave to co mate radi: chobotnici, krevety a nejruznejsi jine morske potvory, ale taky treba slaninu nebo nudle. Opecete, dochutite specialni omackou a majonezou a posypete lupinky ze susenych ryb.


Takto se pripravuje okonomijaki v Osace, odkud jidlo pochazi. Existuje jeste varianta, ktera se dela v Hirosime, kde se pouziva vice zeli a nudle. Ale tento styl my pravi milovnici okonomijaki zavrhujeme. Samozrejme existuje rada dalsich regionalnich obmen.


V nekterych restauracich si jidlo pripravujete sami, coz je mnohem vetsi zabava.

Nase mistni oblibena restaurace

Domaci priprava

Komentáře

  1. Hned bych si dala :-P .... vypadá to lákavě, jen chybí popis chuti a dělá se to jen naslano? Iva

    OdpovědětVymazat
  2. Nejak mi zacina krucet v zaludku :-) Lucka

    OdpovědětVymazat
  3. Chut se tezko popisuje, je to hodne citit morskyma potvorama (jsou nadrobno nasekane v testicku) a rybama. Ma to zajimavou strukturu a dela se jen naslano. A je to velika mnamka, kterou byste meli prijet ochutnat.

    OdpovědětVymazat
  4. Ano, je to velka mnamka, muzu doporucit;-).

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Čankonabe

Ukai - rybolov pomoci kormoranu

Inujama