Tsumago a Magome


V minulosti existovalo v Japonsku jen pet oficialnich cest. Jedna z nich vedla vnitrozemim z Kjota do Eda ( Tokia ) a jmenovala se Nakasendo. Na ceste bylo asi 70 tzv. stanic (nebo taky postovnich mest), ve kterych lide mohli prenocovat a obcerstvit se.


Cast cesty vedla udolim Kiso na rozhrani prefektur Nagano a Gifu a dodnes se zde dochovalo nekolik stanic. Dve z nich lezi jen osm kilometru od sebe, cestou mezi nimi narazite na puvodni useky stezky a navic je to moc prijemna prochazka. Tsumago je jednou z nejlepe zachovanych stanic v Japonsku, zatimco Magome je rekonstrukci puvodni vesnice.

Uredni deska, na kterou byla vyvesovana narizeni sogunatu.

Asi v pulce cesty stoji puvodni lidove staveni (minka), do ktereho jsme byli pozvani, dostali jsme caj a pan nam k nemu zazpival lidove pisne.

Tady jsem jeste zustala klidna.

Tady uz jsem se trochu vydesila.

Ale zadneho medveda jsme (nastesti) nepotkali. K cemu je dobry slameny kun, netusim, ale moc se mi libil.

Odpoledne jsme dorazili do Tsumaga.

Komentáře

  1. To jste mě mile překvapili spoustou nových příspěvků a hromadou fotek!Senzace! Iva

    OdpovědětVymazat
  2. Dekuju, jeste mam nachystanych par prispevku z minuleho roku, tak je snad nekdy dokoncim.

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj, tohle misto jsem mel v hledacku, bohuzel na navstevu uz tehda nezbyly penize:-). Jsem rad, ze ho mohu videt aspon z vasich fotek, parada!

    OdpovědětVymazat
  4. Skoda, ze Vam to nedopadlo. Udoli Kiso je spolu s Hidou mou oblibenou casti Japonska. Hory, onseny, zachovane stare vesnice - vsechno co mam na Japonsku rada.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Čankonabe

Ukai - rybolov pomoci kormoranu

Inujama