Čankonabe


Nabe znamena japonsky kotlik a taky jidlo, ktere se v kotliku pripravuje. Existuje spousta druhu nabe, ale vsechny maji spolecne to, ze se pripravuji ve velikem kotliku, ktery stoji uprostred stolu (k tomuto ucelu se daji poridit velice sikovne plynove varice ) a kazdy si sam nabira, co ma rad. Tenhle zpusob jidla je zde velmi popularni, protoze sdileni jednoho jidla posiluje spolecenske vazby, na coz si Japonci potrpi.


Cankonabe je jidlo zapasniku sumo. Krome zeleniny obsahuje taky hodne masa, ryb a morskych potvor, ktere se vari v polevce, jejiz presne slozeni je tajne. Kazda restaurace ma svuj vlastni recept. A taky je to oblibene zimni jidlo. Restaurace podavajici cankonabe obvykle vlastni byvali zapasnici. Ten, ktery vlastnil podnik, ve kterem jsme byli my, byl prekvapive drobny a hubeny, ale nabe varil vyborne.


Kdyz se vylovi a sni obsah kotliku, nasleduje nasup s nudlemi a v tomto pripade rybimi knedlicky a uplne nakonec se ve zbytku vyvaru povari ryze. Davka pro pet lidi mozna predstavovala malou svacinku prumerneho sumisty, ale my jsme s ni meli co delat. Jenze nechte to tam, kdyz je to tak dobre a plavou v tom krabi !


Komentáře

  1. Doprcic Leni to mi nedelej. Zase dalsi mnamka. To bych si dal. Zas je fakt, ze nedavno jsme byli u Gulaska na pecenym koleni a taky to bylo supr..:-)
    Takovychhle clanku vic.
    At se dari..IK

    OdpovědětVymazat
  2. Teda....úžasný! ač krátce po obědě, dostala jsem hlad a hlavně chuť na všechny ty dobroty :))

    H.Z.Š.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Inujama

Irsko