Svatba Keiko a Andyho


Vzdycky jsem si prala zucastnit se tradicni japonske svatebni oslavy. Takze kdyz nas nasi kamaradi pozvali na svatbu, byla jsem sice trochu prekvapena ale moc potesena. Vse se konalo jednoho krasneho rijnoveho odpoledne ve svatyni Atsuta. Kde jsme se jako svatebcane podivali za prvni branu, do mist, kam se normalne nesmi a ocitli jsme se tak o neco blize slunecni bohyni, ktera zde prebyva. Po modlitbe pred hlavni svatyni, jsme se presunuli do specialni budovy urcene ke konani obradu. Rodice a ostatni pribuzni sedeli uvnitr, kamaradi venku. Pri obradu se fotit nemohlo a potom nebyl cas, takze jsem trochu fotila az na posvatebni oslave.

Jedna rychla ilustracni fotka.

Nevesta mela neustale k ruce jednu az dve pani, ktere ji obskakovaly, rovnaly kimono a pomahaly s prevlekanim. Behem trihodinove party se Keiko stihla dvakrat kompletne prevleknout, zato jidlo ani poradne neochutnala.

Jedna ze svatebnich tradic – rozbijeni sudu se sake, zajimalo by me, co se stalo se sake, ktere se nevypilo, protoze bylo moc dobre.


Jidlo bylo krasne na pohled a vyborne chutnalo, ani nevim kolik bylo chodu, protoze neustale nosili dalsi. Pronajmout si misto a zaplatit hostinu je velice drahe, takze oslavy trvaji 3 maximalne 4 hodiny a pak vas behem deseti minut vylifruji pryc. Takze je hosty potreba rychle nacpat a opit. Zejmena rychle opiti Japoncum problemy rozhodne nedelalo. Zato Tom se stal velice oblibenym diky statecnemu pripijeni s obema otci.






Behem oslavy doslo i na karaoke, zde dojati otcove.

Zaverecny model me uz moc nenadchl, ale Japonky bile slehackovite saty miluji a svatba by se bez nich neobesla.

Komentáře

  1. Sice klasicke bile saty nejsou tradicni pro Japonce ale zajimalo by me ve kterem obleceni byla zena pro Andyho vice sexy. Tipuji na tu netradicni formu :-)

    OdpovědětVymazat
  2. to jsou teda starosti, ta holcina z te svatby podle me nic nemela, saty sice krasny, ale prevlikani, cesani, vsechny ty prkotiny okolo,
    drsny, ale zazitek fantastickej. nejlepsi japonsky jidla co jsme kdy meli.

    OdpovědětVymazat
  3. No tak to je mi jasne ze holcina z toho nic nemela. Ale zajimalo by me ve kterych satech byla pro sveho manzela vice sexy. Nebot preci nejprve udelas tu svatbu kterou nechces to odbudes jako prvni (tak to treba chteji rodice) a pak ta druha to je co uz mas rad :-).

    OdpovědětVymazat
  4. Super! Škoda, že se nemohlo fotit od začátku. Nevěsta byla moc pěkná! Jen mi chyběl popis těch laskomin na fotečkách.Zdraván ze zachumelených Čech a těším se na další reportáž :-)! Iva

    OdpovědětVymazat
  5. J: tak v cem se mu vic libila, to opravdu netusime.
    taky pripominam, ze meli jednu svatbu v cine a tohle byla jejich druha - ted se v tom vyznej.

    I: jidlo to bylo super, udelane pro pozitek chuti i pekne na pohled - lenka treba casem udela zase nejaky prispevek o mistni kuchyni :-)

    ahoj tom

    OdpovědětVymazat
  6. Dekuji za komentare, vcera mi prislo par fotek z obradu, tak je sem casem dam.
    Co se tyce jidla, tak pod tim "stromeckem" je tempura, na obrazku nad ni je sasimi a na prvnim obrazku myslim taky nejaka ryba a zelenina.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Čankonabe

Ukai - rybolov pomoci kormoranu

Inujama