Nabe znamena japonsky kotlik a taky jidlo, ktere se v kotliku pripravuje. Existuje spousta druhu nabe, ale vsechny maji spolecne to, ze se pripravuji ve velikem kotliku, ktery stoji uprostred stolu (k tomuto ucelu se daji poridit velice sikovne plynove varice ) a kazdy si sam nabira, co ma rad. Tenhle zpusob jidla je zde velmi popularni, protoze sdileni jednoho jidla posiluje spolecenske vazby, na coz si Japonci potrpi. Cankonabe je jidlo zapasniku sumo. Krome zeleniny obsahuje taky hodne masa, ryb a morskych potvor, ktere se vari v polevce, jejiz presne slozeni je tajne. Kazda restaurace ma svuj vlastni recept. A taky je to oblibene zimni jidlo. Restaurace podavajici cankonabe obvykle vlastni byvali zapasnici. Ten, ktery vlastnil podnik, ve kterem jsme byli my, byl prekvapive drobny a hubeny, ale nabe varil vyborne. Kdyz se vylovi a sni obsah kotliku, nasleduje nasup s nudlemi a v tomto pripade rybimi knedlicky a uplne nakonec se ve zbytku vyvaru povari ryze. Davka pro pet lidi mozna ...
:-)
OdpovědětVymazatTome, ještě kdyby ses rozpřáhl rukou nad těmi letadly, tak už tam chybí jen bublina s textem "Toto je můj malý letecký park..." :-)) Iva
OdpovědětVymazatAhoj Ivo, taky, ze ano, ja jsem z toho vzdycky uplne nadseny "...vsechno moje, nikomu nic nedam". bylo fajn tam jet, museli jsme obejit pulku letecke zakladny, tazke asi 3 km vylet. pri odchodu jsme nasedli do shuttle busu, ktery nas po 40 minutach zavezl do uplne jineho mesta, nastesti na trase do nagoji:-)
OdpovědětVymazat