Kveten


Tak se opet po dlouhe dobe hlasime. Zacala jsem chodit do skoly a tak mam mnohem min casu. Od zacatku kvetna se poradne oteplilo a pokud zrovna neprsi, teploty bezne presahuji 30 stupnu, takze zacinam trpet. Nevim, co budu delat v srpnu, asi se budu zdrzovat pouze v klimatizovanych nakupnich centrech. Dneska jsme planovali vyrazit na plaz, ale bohuzel cely den proprsel a nikam jsme nejeli. Ze by uz zacatek obdobi destu? Fotky jsou z parku, skrz ktery chodim do skoly a je to takovy zavan Evropy uprostred Japonska. Kvalita fotek neni nic moc, ale odpovida memu stylu foceni, kdy v jedne ruce trimam kelimek s kafem, pres druhou mam prehozenou tasku s ucenim a drzim v ni kompakt a hrozne specham, protoze jdu pozde.



Tolik ruzi na jednom miste jsem nikdy nevidela. Spousta barev, tvaru a krasne voni.


Spousta zelvicek
Kosatce uz taky zacinaji kvest

O skole jsem tu zatim nic nepsala, chodim tam necely mesic a je to docela mazec. Trikrat tydne od 9 do 13 hodin, kazdy den probereme jednu lekci, takze se jeste musim doma ucit slovicka a projizdet cviceni. A to na nas minuly tyden vytahli kanji! Ale jsem moc rada, ze tam chodim, jednak se snad neco naucim a jsem mezi lidma. I kdyz vetsinu studentu tvori Cinani, ale je tam taky jeden American, Filipinci a Turek. Skolu mam placenou mestem, je to program pro lidi, kteri si v Japonsku hledaji praci. Jsem rada, ze jsem se tam dostala, protoze takovy kurz je hrozne drahy, takze normalne bychom si nic podobneho nemohli dovolit. Pokud vse dobre pujde, tak by to melo byt na rok, takze mam o zabavu postarano.


Nojo, psani mi na zakladce nikdy neslo :-)


Dalsi potesujici novinkou je, ze si Tom konecne koupil golfovou hul a zacal chodit trenovat a zda se, ze ho to velmi bavi. Golf je v Japonsku nesmirne popularni a protoze musi setrit mistem, tak misto driving range maji po meste rozesete pomerne male placky obehnany zelenou siti, kde trenuji. A jeden takovy jsem objevila kousek od TTI, je to ta nejmensi mozna velikost a vypada uzasne zasle, ale zase se tam moc neplati a ma sve osobite kouzlo.


Tak takhle to vypada

Nacvik svihu

;-)

Jeste par fotek z naseho nejlblizsiho okoli, abyste si mohli predstavit, jak to tady vypada. Je tu spousta parku a zelene. Asi to bude tim, ze bydlime na konci mesta. V normalne upravovanych parcich nechaji kus puvodniho lesa a krovi,rybniky a mokrady, takze tam zije vselijaka havet. Prekvapilo me, kolik tu je ruznych druhu ptaku. S Cechama, kde je pomalu zazrak videt vrabce, se to neda vubec srovnat.



Oblibena kavarna, kde mi kafe chutna nejvic z cele Nagoje, je kousek od naseho bytu.


Tohle je velmi vyznamna stavba. Kousek od vodarny bydlime, takze je to nejlepsi orientacni bod, kdyz se ztratim

Jeste jedno misto, ktere je od nas sice trochu dal, ale rada tam jezdim, protoze ma uzasnou atmosferu. Tezko se to popisuje, ale kdyby tu zili keltove, tak by tam vybudovali Stonehenge a taky tam urcite jednou pristanou ufoni. Park jsme prekrtili na Kravi horu. Lezi na vrcholu kopce a je z nej videt cele mesto.



Jo a jeste abych nezapomnela. Okradli me v bazenu! V Japonsku !!! Kde je normalni v kavarne nechat lezet kabelku u stolu a jit si vystat frontu na kafe. No celkova skoda byla sice 130 Kc, ale v Japonsku?! A taky mi utekla zelva.


Komentáře

  1. Super postřehy!!! Rád to čtu:-). Držím palce při švihách a při Kanji...:-D. Otsukaresama deshita...

    OdpovědětVymazat
  2. neni nic lepsiho, nez kdyz si do toho micku flaknes golfovou holi, mimochodem z bazaru za 500 jenu, a koukas jak to krasne leti, t

    OdpovědětVymazat
  3. Leni jak ty to vedes, to je parada. Chvalim te velikou chvalou.K te japonstine zde odkazek: http://paulio.blog.cz/0704/cesko-japonsky-slovnik
    Lobak

    OdpovědětVymazat
  4. Dekuji za pochvalu, jsem rada, ze to nekdo cte a ze se vam to libi.

    OdpovědětVymazat
  5. Tohle byl moc hezký příspěvek! Moc hezké prostředí!Iva

    OdpovědětVymazat
  6. Ahoj Leni,

    fakt super...moc díky za tvoje postrehy, behem pracovniho nudneho dne je to prijemne spestreni :-)

    konec se zelvou me obzvlast pobavil :-)) a japonska kravi hora samozrejme také :-)

    Hanka Š.

    OdpovědětVymazat
  7. Hani, Kravi Hora je skoro tak super jako ta brnenska, jen ji chybi koupaliste, ktere bychom tu ted ocenili.
    Ivo, dekuji za pochvalu.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Čankonabe

Ukai - rybolov pomoci kormoranu

Inujama