Kjoto



-->
Na zacatek kvetna pripadaji v Japonsku tri svatky, ktere se, spolu s volnem 29. dubna, oznacuji Golden Week. V tuto dobu se miliony Japoncu vydavaji na cesty a travi sve volno v dopravnich zacpach, preplnenych vlacich a cpanim se v davech lidi v oblibenych turistickych destinacich. Teto zabavy jsme se samozrejme museli zucastnit a vydali se do Kjota, ktere je z Nagoje vzdalene neco pres 2 hodiny jizdy vlakem. Stravili jsme zde tri velmi prijemne dny a volno si moc uzili. Tenhle blog pisu taky proto, ze je to nas denik a vzpominka na Japonsko, proto prispevek o Kjotu bude trochu delsi a podrobnejsi.



-->
S Kyotem se to ma tak. Najdete v nem tolik krasnych mist, pamatek UNESCO, nadhernych staveb a jinych zajimavosti jako malokde jinde na svete a rozhodne nikde jinde v Japonsku. Na druhou stranu je stejne sedive, plne osklivych budov a spousty lidi jako kterekoliv jine velke japonske mesto. Jeho kouzlo se da tu a tam zachytit ve starych zapadlych ulickach, v chramech, kam nemiri davy lidi, v pasazich, kam chodi nakupovat starenky ze sousedstvi. A pokud se pri navsteve soustredite jen na hlavni turisticka lakadla, uvidite sice ty nejkrasnejsi pamatky, ale mozna budete trochu zklamani, protoze takhle jste si to Kjoto nepredstavovali. Je proto lepsi trochu zvolnit a tohle uzasne misto si zkusit uzit. Ja mam nejradsi kdyz pozde odpoledne najdeme nejaky zapadly chram, ktery je pristupny navstevnikum, ale uz v nem skoro nikdo neni. Najdeme si v nem pekne misto, ze ktereho se da pozorovat zahrada. Tam vytahnu knizku a ctu si, nebo jen tak snim s otevrenyma ocima, slunicko prijemne hreje, pohled do zahrady neskutecne uklidnuje a je mi krasne.



-->
Uz jsme zde nekolikrat byli v uplynulych letech, takze vetsinu hlavnich pamatek jsme jiz videli a proto zde jejich fotky nenajdete (zde bych rada odkazala na Stepanuv blog, jehoz prispevek nedavno nekolik nejznamejsich mist ukazoval). Nemeli jsme moc chut mackat se v davu lidi. Chteli jsme si vylet spis uzit, podivat se na mista, ktera se nam v minulosti libila, nebo jsme si o nich rikali, ze az bude vic casu, tak je prozkoumame. A myslim, ze se nam to povedlo. I kdyz tech zajimavych mist, kam se chceme vratit spis pribyva. No aspon uz mame program pro pristi navstevu, kterou planujeme na podzim.


-->

Komentáře

  1. Vystihli jste to uplne presne, takove je Kyoto. Jinak ten stin na te treti fotce vypada skoro jako voda:-).

    OdpovědětVymazat
  2. Uz se tesim na nas Golden Week, zatim stihame Anglii prozkoumavat pres vikendy, ale prece jen to chce nekde pobyt vic nez jedno odpoledne :-)hezke fotecky, prijemna atmosfera.

    OdpovědětVymazat
  3. Dekuji, Luci doufam, ze se nejakeho volna brzy dockate a my zase fotek u Jury na blogu :-)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Čankonabe

Ukai - rybolov pomoci kormoranu

Inujama