Kjoto nedele




-->
Prvni misto, ktere jsme po prijezdu navstivili, je tenhle hrbitov, ktery povazuju za jedno z nejzajimavejsich mist v Kjotu. Coz asi zni divne, ale kdybyste ho videli, tak byste pochopili. Je to obrovske bludiste z nahrobku tahnouci se udolim vedle Kiyomizudera (jeden z nejslavnejsich chramu v Kjotu). Presto zde potkate jen par Japoncu, co se prisli pomodlit a zapalit vonne tycinky. Zacina nenapadne, ale jak stoupate do kopce, udoli se rozsiruje a postupne se pred vami otviraji nove pohledy na pravidelne rozmistene hroby. Na konci projdete zeleznou brankou a razem se ocitnete v davu lidi na jednom z nejrusnejsich mist ve meste. Jeste, ze o tehle oaze klidu nevedi.



-->
Cestou jsme narazili na malou nenapadnou svatyni, ve ktere bydli spousta kocek. Asi vam je jasne, co nasledovalo.


-->
Kiyomizudera jsme protentokrat vynechali, prestoze je to jeden z nasich oblibenych chramu. Dal uz jsme se davu vyhnout nedokazali a pokracovali ulickami, ktere jsou sice krasne, ale kvuli mnozstvi lidi si jejich kouzlo moc nevychutnate.

Presto jsme zde nasli jeden chram, Entoku-in, kde jsme si krasne odpocali a pokracovali smerem do centra na nezbytne odpoledni kaficko a zkoumani “dontown” I zde se daji najit zakouti, kde se zastavil cas a kde si s trochou fantazie pripadate jako ve starem Kjotu.



Tohle geisi bohuzel nejsou, ty by se tu takhle neprochazely.




Na Kjotu je hezke, ze je rozlozene okolo nekolika rek a obklopene kopci.


Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Čankonabe

Ukai - rybolov pomoci kormoranu

Inujama