Kjoto utery


Posledni den naseho vyletu jsme zamirili na jih mesta. Nejdrive do svatyne Fushimi-Inari, ktera je znama stovkami cervenych torii, ktere vytvari tunely. Tato sintoisticka svatyne byla zalozena v 8 . stoleti a zasvecena bohum, kteri prinasi dobrou urodu. Dnes tito bozi prinasi hlavne stesti v podnikani. Mezi Japonci je velice popularni, jak jsme se mohli presvedcit pri vychazce komplexem, ktery tvori pet vetsich svatyni a desitky malych roztrousenych v lese na uboci kopce.



Nakonec jsme vyrazili do mesta Uji kousek od Kjota, kde po staleti stoji dulezity most spojujici Kjoto s Narou. Na brehu reky v krasnem udoli se nachazi chram Byodo-in. Jedna se o jedinou stavbu v Kyotu, ktera se dochovala z vyse zmineneho obdobi Heian. Budova a jeji okoli ma predstavovat Budhuv nebesky palac, tak muzete posoudit, jak se vam japonske nebe libi. O vyznamu mista vypovida fakt, ze ho muzete najit na 10ti jenove minci.


Sin fenixu pochazi z roku 1053 a je jedinou puvodni stavbou, ktera se dochovala do soucasnosti.



Soucasti naseho cestovani je i ochutnavani japonskych jidel. Hledani vhodne restaurace je pro me nekdy trochu stresujici. Ta spravna rovnovaha, mezi autentickym japonskym podnikem, jidlem ktere je Tom ochotny snist a mistem, kde se da dopredu odhadnout co vari a objednat si s nasi nulovou znalosti japonstiny, se spatne hleda. Ale tady vzdycky zakroci Tom a neomylne nas dovede do podniku, kde se dobre najime (coz znamena ze ja si pochutnam a Tom nema hlad).

Posledni fotka, posledni kaficko s vyhledem na reku a zpatky do vsedni reality.



Komentáře

  1. Samé mňamky!Ty kočičky jsou stylové! Krásná fota!Iva

    OdpovědětVymazat
  2. Ahojky,to kafíčko bych si taky dala, mňam, si to tedy umíte užít.. :-). To je dobře, že se máte takhle dobře. Díky moc za úžasný pohled, hned jsme se inspirovali a včera na boudě vyhloubili odtokový potůček, který by měl začínat jezírkem ve stylu japonské vysočiny... :-) s pravými japonskými mostky, až to bude tak to bude opravdu krásné.. :-). Jinak počasí zde stojí opravdu za dvě věci(radši nebudu sprostá). Jen prší a prší.. Tak se mějte moc hezky, pozdravují vás kluci, papa B.

    OdpovědětVymazat
  3. Dekuji za komentare, snad se vam brzy pocasi zlepsi a tesime se na nove fotky z boudy!

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Čankonabe

Ukai - rybolov pomoci kormoranu

Inujama