Tadachi-no-taki, 田立の滝, Vodopad Tadachi


O vikendu jsme vyrazili do hor s mistnim turistickym oddilem. Nasim cilem byl jeden z vrcholu v Japonskych Alpach, jenze nam opet nepralo pocasi. Posledni dobou se stava pravidlem, ze kdyz mame naplanovany vylet, je hnusne. Tentokrat se ovsem pocasi predvedlo a oba dny strasne silne prselo, takze se na hrebeny nedalo jit. Proto se plany trochu zmenily a vyrazili jsme na vodopady Tadachi. Vubec nam to nevadilo, protoze vodopady byly obrovske a ricka rozvodnena po nekolikadennim desti, takze zazitek to byl i tak. Navic jsme na zaver zajeli do krasneho horskeho onsenu s vyhledem na kopce.

Tady jsem jeste v suchu pred odjezdem.


Vecere probehla pekne po japonsku, vari se spolecne, pri cekani se popiji a klabosi, proste spolecenska udalost. " Chaticka na horach", ve ktere jsme spali byla velice stylova a dost nas prekvapila, cekali jsme nejakou boudu a ne sidlo se ctyrmi pokoji.




Vodopady jsou dohromady vysoke okolo 100 metru. Z jednoho mista bylo videt az dolu a musim rict, ze pozorovat tu masu vody valici se pod nohama byl zazitek. Pekna byla i cesta, slo se nad vodou, obcas po dost vratkem mustku, priznavam, ze sem se trochu bala, ono to mokre drevo dost klouzalo. Bohuzel pocasi bylo mizerne a fotit se moc nedalo. Byla jsem rada, ze jsem si vzala kompakt a ne zrcadlovku. Nakonec se fotak zasekl, proto ty krasne okraje.



Komentáře

  1. bylo to divoky a uzasny, jak ta valici se voda huci. jinak v lete, kdyz je sucho, tak je tam takova strouzka, kterou krasne prejdes "suchou nohou"...

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Čankonabe

Inujama

Irsko