Co je noveho

Nejdriv par fotek z nedele. Nikam se nam nechtelo jezdit, tak jsme vyrazili do centra, prosli se kolem hradu a po meste.

Puvodni hrad schorel pri bombardovani za valky. Tohle je jeho zelezobetonova kopie.

Hlavni brana

Prikopy s jeleny?

V parku kolem hradu jsme narazili na nekolik skupin lidi ovesenych fotakama, kteri fotili nejake slecny. Ty se pri blizsim prozkoumani nezdaly moc zajimave. Usoudili jsme, ze to byli ucastnici fotografickeho kurzu



Dalsi sroceni lidi vyvolalo nekolik typku v kostymech a spousta lidi, kteri stali sporadane ve fronte a cekali, az se s nimi budou moc vyfotit. Tady jsme to odhadli na propagacni akci tv serialu, podle slozeni publika zamereneho na zeny.



Jeste fotka z hradu, ktera je vyfocena kratce po nasem prijezdu do Japonska. Je to Tomova oblibena, tak ji sem musim dat.


Abych navazala na nadpis, noveho neni nic (jako obvykle, tady se totiz vubec nic nedeje). Dovybavujeme si byt. Uz jsme v podstate sehnali vsechno. Chceme si jeste koupit nejake kreslo, ale nemuze sehnat zadne v normalni velikosti (v Jpn je vse o 10 az 20 cm mensi nez jsme zvykli). Ja se snazim najit nejaky lepsi kurz japonstiny. Pristi tyden jdu na informacni schuzku kurzu od mistniho pracaku, ktery ma velikou vyhodu – je zadarmo. Jenze nevim jestli na nej budu moc chodit s mym vizem. Pokud ne, tak se zacnu ohlizet po nejakem placenem. Taky jsem konecne zacala chodit plavat. Driv to neslo, protoze mi mesic a pul trvalo sehnat cepici na plavani, bez ktere se tu do bazenu nesmi. Kazdou hodinu je v bazenu povinna petiminutova pauza, asi aby se nikdo neutopil. Coz moc nehrozi, protoze vetsina lidi v bazenu jenom chodi a pritom provadi ruzne cviky. Behem prestavky probiha hromadne protahovani podle instrukci z rozhlasu. Nejdriv jsem se trochu stydela, ale ted se pridavam. Zajimave je, ze spousta cviku je stejnych jako pri nasi rozcvicce z Tai Chi. Posledni novinka je, ze nam pod okny zplundrovali sad, nechali jen par stromu. Pry tu budou stavet parkoviste. No porad lepsi nez petipatrovy barak. Nasleduje nekolik novinek z naseho bytu.


Tom ve skrini sestavuje vesak na raminka (moc stastne se pri tom netvari)

Toaster oven a zanovni regal (Tom uz vypada mnohem spokojeneji)

Vesak je nejhezci kus nabytku v nasem byte, Snoopyho jsem dnes dostala od Toma (stal 100 jenu)

Kuchyn - konecna verze, porad to neni nic moc

Nakonec jeste fotky z obchodu s oblecenim pro psy. Jak muzete videt, prouzky budou tuto sezonu in i zde.




Komentáře

  1. Zdar
    mas to Leni pekny. Krasny fotky, hlavne ta brachova s rostenkama je supr.
    U nas nuda, kluci nachcipany, pocasi dost depresivni, kosa desna. Ja uz aspon pracuju, delame strechu, ale pocasi nam moc nepreje, dokonce i snezilo, ach jo. Mrknete se na http://jokoto.rajce.idnes.cz/Bouda_duben_2010/
    Byli jsme tam asi 3 hodiny z toho dvakrat padali kroupy, pak uz jen prselo :-) Ty jamy jsou diry na stromky..budeme sazet jablon morskou a svestku jezerni.
    Mejte se pekne
    Ivan

    OdpovědětVymazat
  2. Kurvašteluňk mam tam hrubku. Jdu si kleknout na hrach....:-)

    OdpovědětVymazat
  3. teda bracha, fotky z boudy jsou naramny, zejmena boda na nich vypada opravdu ztepile. vzhledem vysoke hladine spodni vody bych to ovsem spis smeroval na sazeni vrb, rakosu a casem bych z dolniho pozemku udelal rybnik :)

    OdpovědětVymazat
  4. No nazdar bratre Tome, jsi trosku drzy, kdyz o me pises v tomto smyslu... :-). Chtela bych videt tebe... :-). Bambusy by tam mohly taky jit ne?? A co sakura, tu bych chtela moc, ale tvuj drahy bratr a muj manzel je zatim proti... :-). Uvazuje spise o rybnicku s vodomilnymi rostlinami... tak nevim, uvidime. Kazdopadne se mejte hezky. Pa B.

    OdpovědětVymazat
  5. Ahoj Bodo, ja jsem pro sakuru, ale obavam se, ze ji neprosadis...Lenka

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Čankonabe

Ukai - rybolov pomoci kormoranu

Inujama