Byt

V nedeli jsme jako spravni japonci vyrazili nakupovat. Hlavnim cilem byla koupe kola pro me, coz se povedlo. Budu si ted muset sehnat poradnou mapu. Na anglickych mapach pro turisty, nase ctvrt na konci mesta jaksi neni. Porad tu bloudim, i kdyz chodim pesky, natoz na kole!

Obchod s koly


Lenka ma nove kolo, Tom doufa, ze bude mit nove auto

Taky jsem nafotila nas byt, ktery je na japonske pomery docela velky, svetly a hlavne na klidnem miste. Bydlime v 3+hala s kuchynskym koutem. Jedna z mistnosti je v tradicnim stylu s tatami rohozemi. Mela by to byt jidelna, my v ni spime. Nejvetsi vyhodou bytu je pomerne nizky najem, ze ktereho nam polovinu plati Toyota.


Oficialni hlava rodiny (Householder dle me Alien Registration Card, tady se feminismus moc nenosi)



Tahle fotka neni moc pekna, je jen pro dokresleni, zrcadlo bylo cerstve dovezene, dnes uz visi


japonske zatisi :-)

Jeste jsme se nerozhodli, jestli je papundeklova konstrukce domu spis vyhodou nebo vadou. Ja zastavam nazor, ze pri zemetreseni nas moc neochrani. Tom, ze kdyz bude nejhur, tak to nad nama udrzi. Oba doufame, ze se nebudeme muset presvedcit, kdo ma pravdu. Na druhou stranu dum uz tady nejaky ten patek stoji, tak snad neco vydrzi. Spis mame strach z vetru, ktery tu obcas poradne fuci (dokonce mnohem vic nez na Vcelakove!). Jsme totiz na kopci na strane k mori a nejsme nicim chraneni, takze tu fouka zarucene nejvic z celeho mesta. Ale ja bych nas vyhled na jablonovy sad nemenila, navic bydlim rada na kopci a nemusime se bat tsunami.



Flawless Umesato - tak se tato honosna rezidence jmenuje

Bydlime vpravo nahore

Takhle to u nas vypada, pry je to lepsi ctvrt

Za sloupem uplne vpravo muzete tusit budovu TTI (Toyota Technological Institite - Tomuv zamestnavatel)

"Jablonovy sad"


Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Čankonabe

Ukai - rybolov pomoci kormoranu

Inujama